مهارت های ارتباطی زوجین

مهارت-های-ارتباطی-زوجین

اگر زوجین مهارت صحبت کردن بلد بودند 50 درصد مشکلات حل می شد پس نحوه حرف زدن مهم است که متاسفانه زوجین به آن توجه نمی کنند.

مرحله به مرحله با آموزش مهارت های ارتباطی زوجین

همه می‌دانند که برقراری ارتباط صرفاً صحبت و گوش دادن است. با این حال، اکثر ما به اشتباه معتقدیم که موضوع برقراری ارتباط، امری ساده است. مراحل بهبود مهارت های ارتباطی زوجین به شرح زیر هستند:

مرحله ۱: شما یک برنده نیستید!

قانون شماره یک که هنگام گفتگو با شریک زندگی خود باید از آن پیروی کنید، این است که یک طرف را خلع سلاح کنید. شما وارد نبردی نخواهید شد که باید در آن برنده شوید. این بدان معنا نیست که شما مجبورید سازش کنید یا تسلیم شوید. این بدان معنا نیست که نمی‌توانید عصبانی، ناامید و تحریک شوید.

شما برای تمام افکار و احساسات خود حق دارید. فقط در نظر بگیرید که شریک زندگی شما نیز ممکن است حرفی برای گفتن داشته باشد که ارزش گوش دادن و تأمل دارد. این گفتگو یک میدان جنگ نیست که شما باید ثابت کنید که حق با شما است. این مبارزه‌ای نیست که شما باید در آن برنده شوید.

 

ارتباط-زوجین

 

مرحله ۲: وارد صبجت شوید

وقتی وارد مکالمه می‌شوید، فقط یک واقعیت وجود دارد که فرد می‌تواند از آن اطمینان داشته باشد، شما باید بدانید که افکار، احساسات و برداشت‌های خودتان چیستند. از هیچ چیز دیگری از نمی‌توانید مطمئن باشید، نه افکار، نه احساسات یا نه برداشت‌های طرف مقابل! حتی واقعیتی که بین هر دو شما می‌گذرد.

تنها چیزی که باید شما و همسرتان را به مکالمه وادار کند، چیزی است که هر یک از شما می‌توانید از آن مطمئن باشید، یعنی افکار، احساسات و برداشت‌های خودتان. با این حال، صحبت شخصی در مورد خودتان اغلب بیشتر از آنچه تصور می‌کنید، چالش برانگیز خواهد بود.

روی خودتان تمرکز کنید

این واقعیت تأسف آور است که تقریباً در تمام زوجین، یک نفر توسط دیگری قربانی می‌شود. در نتیجه، تمرکز بسیاری از مباحث آن‌ها سرزنش یکدیگر است. در تلاش برای صحبت در مورد خود، از وسوسه لغو حمله، متهم کردن، انتقاد یا سرزنش شریک زندگی خود جلوگیری کنید.

شما اینجا هستید تا در مورد خودتان صحبت کنید نه در مورد شریک زندگی یا بچه‌ها یا محل کار یا دوستانتان! به شریک زندگی خود نگاه کنید و به آنچه در این لحظه می‌توانید در مورد او برایش فاش کنید، فکر نمایید. این خود یکی از مهمترین مهارت های ارتباطی زوجین است.

احساسات شرم آور را نشان دهید

شناخت احساسات غیرمنطقی خود مهم است. آن‌ها را به عنوان موارد نامناسب، نابالغ یا بی‌معنی رد نکنید. سعی کنید در مورد احساساتی صحبت کنید که ترجیح می‌دهید از آن‌ها دور شوید. احساساتی که می‌ترسید در صورت آشکار ساختن باعث خجالت و تحقیر شما شوند.

به عنوان مثال، اگر احساس صدمه یا ناامیدی می‌کنید، این احساسات را با شریک زندگی خود در میان بگذارید. با قربانی شدن از وسوسه دفاع از خود بپرهیزید. این در مورد چگونگی آسیب دیدگی و ناامیدی شما نیست. این فقط در مورد یک واقعیت ساده‌ای است که در آن صدمه دیده یا از آن ناامید شده‌اید و این باعث درد عاطفی شما می‌شود.

 

آموزش-ارتباط-زوجین

 

خواسته‌های شخصی خود را آشکار کنید

مردم معمولاً از گفتگو درباره آنچه می‌خواهند، خجالت می‌کشند. خواسته‌ها آسان نیستند؛ من می‌خواهم به آن رستوران جدید بروم، یک ژاکت جدید می‌خواهم، می‌خواهم به یک سفر بروم. اما خواسته‌های شخصی از اعماق وجود شما ناشی می‌شوند که بیشترین آسیب پذیری را احساس می‌کنید؛ من می‌خواهم که مکمل من باشید، می‌خواهم با شما مهربان باشم، می‌خواهم یک بچه داشته باشم.

وقتی شما و همسرتان در این سطح ارتباط برقرار می‌کنید، بسیاری از مسائل پیش پا افتاده بین شما از بین می‌روند و آشکار می‌شود که آن‌ها صرفاً موارد بی‌نتیجه‌ای بودند که به منظور جلب توجه شما در روابطتان ایجاد شده‌اند.

در آخر، با نجابت و احترامی‌ که برای بکدیگر قائل هستید، با شریک زندگی خود صحبت کنید. اکثر مردم روش خاصی برای برقراری ارتباط دارند که آن را برای شریک زندگی خود نگه می دارند.

 

احساسات-زوجین

 

مرحله ۳: به حرف‌های همسرتان گوش دهید

وقتی وارد مکالمه می‌شوید، از آنچه همسرتان واقعاً فکر کرده و احساس می‌کند آگاهی کمی‌ دارید. این کار را انجام می‌دهید زیرا عبارتی که او همیشه هنگام صدمه دیدن به دست می‌آورد را تشخیص می‌دهید یا حتی ممکن است برخی از کلمات داغی را رد و بدل کرده باشید. اما تا وقتی که به حرف همسرتان گوش نداده‌اید، تقریباً هیچ چیز نمی‌دانید.

گوش دادن یکی از مهمترین مهارت های ارتباطی زوجین است که باید آن را یاد گرفته و توسعه دهند. صرف شنیدن به معنای گوش دادن نیست. فقط وقتی علاقه بی‌قید و شرط شخصی که با ما صحبت می‌کند را درک می‌کنیم، می‌توانیم واقعاً آن شخص را بشناسیم.

گوش دادن کاملاً مربوط به شخصی است که به او گوش می‌دهید. دیدگاه خود را کنار بگذارید. افکار، عقاید یا واکنش‌های شما نسبت به صحبت‌های طرف مقابل، هم بی‌ربط و هم نامناسب هستند. شخصی که صحبت می‌کند برای مشاوره یا راهنمایی به دنبال شما نیست. آنچه واقعاً احتیاج دارند، شنیده شدن است تا احساس کند که دیده می‌شود.

حرف‌های شریک زندگی خود را بشنوید

مهارت دیگر این است که وقتی تفکرات خودتان را کنار می‌گذارید، آن وقت است که بیشتر روی آنچه همسرتان می‌گوید تمرکز می‌کنید تا اینکه چگونه عکس العمل از خود نشان دهید و خود را در دسترس گوش دادن به صحبت‌های همسرتان قرار می‌دهید.

هنگامی که همسرتان صحبت می‌کند، سعی کنید درک کنید که بودن او احساس می‌شود. سعی کنید آنچه همسرتان تجربه می‌کند را احساس کنید. با او همدردی کرده و با قلب خود گوش دهید. هنگامی که او حادثه‌ای را به شما می‌گوید، سعی کنید احساس او در آن موقعیت را درک کنید. برای همدردی با آنچه همسرتان در حال صحبت با شما احساس می‌کند، تلاش ویژه ای انجام دهید و نشان داده که در حال شنیدن شریک زندگی خود هستید.

 

درک-زوجین-توسط-یکدیگر

 

مهم است به همسرتان نشان دهید که در حال شنیدن صحبت‌های او هستید. در طول مکالمه، آنچه که شریک زندگی شما می‌گوید و احساس می‌کند را منعکس کنید. آنچه که از او می‌شنوید و درک می‌کنید را با شریک زندگی خود همدلی کنید

همانطور که با همدلی به همسرتان گوش می‌دهید و احساس او را درک می‌کنید، به او به عنوان یک شخص حس ترحم پیدا کنید.  شما دیدگاه جدیدی پیدا خواهید کرد. وقتی به مسائل شریک زندگی خود گوش فرا می‌دهید، واکنش‌های بیش از حد شخصی خودتان نسبت به آن‌ها مهم نخواهند بود.

مشاوره دادن یا قضاوت کردن، نوعی چشم پوشی ناگهانی و حمایت از آن به نظر می‌رسد. قربانی شدن نیز ناگهان کودکانه و خودخواهانه به نظر می‌رسد. از این منظر، شما شریک زندگی خود را به عنوان فردی جداگانه می‌بینید که وقتی به مسائل شخصی خود در زندگی می‌پردازید، به او اهمیت زیادی می‌دهید.

مرحله ۴: به واقعیت رابطه خود برسید

در روند صحبت شخصی، این احتمال وجود دارد که شما هر دو درک عمیق‌تری از آنچه تجربه کرده‌اید و احساس می‌کنید داشته باشید. به همین ترتیب، همانطور که شریک زندگیتان با شما صحبت می‌کند و به شما کاملاً گوش می‌دهد، به احتمال زیاد هردوی شما به درک عمیق‌تری از تجربیات و احساسات یکدیگر می‌رسید.

این سطح بینش و درک و مهارت به همراه احساس همدلی و دلسوزی که با آن همراه است، به روشن شدن بسیاری از سردرگمی‌های موجود در بین زن و شوهر کمک می‌کند. آگاهی عمیق‌تر از یکدیگر بسیاری از سوء برداشت‌ها، سوء تعبیرها و ارتباطات نادرستی را که باعث ایجاد این سردرگمی‌ می‌شوند را از بین می‌برد.

آنچه باقی می‌ماند تصویر واضح‌تری از خود و واقعیت رابطه شما است. در این مرحله از مکالمه، شما و همسرتان ممکن است بخواهید آنچه در مورد خود و یکدیگر و روابط خود آموخته اید را مرور کنید.

با بحث در مورد آنچه آموخته‌اید، می‌توانید مسائل و واکنش‌های شخصی که منجر به ایجاد مشکل بین شما می‌شوند را شناسایی کنید. اکنون می‌دانید که برای جلوگیری از دردسر در آینده به دنبال چه چیزی باشید و اگر با یکدیگر به مشکل برخوردید، می‌توانید اتفاقات را تشخیص داده و سریع‌تر با آن‌ها کنار بیایید.

جهت مشاوره و درمان می توانید از طریق سایت دکترمولوی نوبتدهی خود را با پر کردن فرم داشته باشید یا با شماره 09371423285  پیامک نوبتدهی حضوری و انلاین خود را اعلام کنید.

 

به-راحتی-سوال-خود-را-ازما-بپرسید

افزودن به علاقه مندی
بستن

حساب کاربری ندارید؟ همین الان عضو شوید

👁‍🗨تعداد بازدید کننده: ۷

دکتر شهلا مولوی

تمام سعی و تلاش ما این است که مشکلات جنسی (زوجین و فرزندان تان)، نقاط ضعف و باورهای منفی ، سبک زندگی بد افراد و خانواده ها که باعث فروپاشی و نابودی می شود را شناسایی کنیم و با دادن راهکارهای جامع و هدفمند مانع تزلزل و نابودی خانواده ها شویم.

با یاری خداوند کمکتان می کنیم زندگی ایده آل و رویایی خود را بسازید و بهترین خودتان باشید وبا شکوفا شدن عزت نفس و عشق به خود و افزایش شگفت انگیز اعتماد به نفستان و یادگیری مهارت های جنسی و ارتباطی در زندگی و کسب و کارتان، شاد، خوشبخت ، ثروتمند و موفق تر از قبل زندگی کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest
شماره موبایل خود را وارد نمایید

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

© کليه حقوق اين سايت متعلق به گروه تحقیقاتی دکتر شهلا مولوی میباشد. طراحی سایت، تولید محتوا و سئو توسط شاینی وب