تحلیل سندرم کورو: آیا جمع شدن دستگاه تناسلی یک تلقین ذهنی است؟

داستان بسیار شنیدنی از مراجع ما، مبتلا به سندرم نادر کورو (جمع شدگی دستگاه تناسلی )
یک روز در اتاق درمان بودم تا مراجع ببینم که آقایی35 ساله، متاهل و دارای دو فرزند وارد اتاق شد.
بعد از احوال پرسی به او گفتم چطور می توانم کمک تان کنم؟
نگاهی به من کرد و گفت راستش نمی دانم چطوری مشکلم را عنوان کنم .
لحظه ای نگاهش کردم دیدم چشمانش پر از اشک و تعریق شدیدی دارد . تپش قلب در او شدید بود که این حالت را خودش بیان کرد.
بعد از چند ثانیه مکث صحبت کرد و گفت خانم دکتر مدتیه حس می کنم اندامهای جنسی من در حال تحلیل هستند!!!
از این حرفش کمی جا خوردم چون انتظار چنین حرفی نداشتم. از او خواستم بیشتر در این مورد صحبت کند.
گفت مدتی است حس می کنم روز به روز دستگاه تناسلی من در حال کوچک شدن است . ترسیدم که همسرم منو رها کند . نمیدانستم به کی مراجعه کنم که ناخواسته متوجه شدم بهتره به سکس تراپ مراجعه کنم. خانم دکتر تورو خدا درمانم هرقدر می شود هزینه آن را می دهم فقط خوبم کنید!
از شرایط ظاهری و لرزش دستانش متوجه شدم که استرس داره به منشی گفتم شرایط آزمون گرفتن استرس، اضطراب و افسردگی گرفته شود. بعد چند دقیقه جواب آزمون استرس بسیار شدید ، اضطراب و افسردگی بسیار شدید گزارش شد.
با مصاحبه ای که از ایشان گرفته شد مشخص شد با همسر مشکل دارد و خودش اعتیاد به فیلم پورنوگرافی دارد. تقریبا تشخیص اولیه داده شد سندرم کورو. با توجه به شرایط مراجع معرفی نامه به او داده شد تا به متخصص اورولوژی مراجعه نماید.
سندرم کورو یا جمع شدگی دستگاه تناسلی چیست؟
این سندرم یک اختلال روانپزشکی است که با ترس شدید از جمع شدن اندام تناسلی در زنان و مردان رخ می دهد این سندرم وابسته به فرهنگ است و بیشتر در کشور چین تجربه می شود و آقایان بیشتر از خانم ها تجربه اش می کنند. در صورت عدم درمان نتیجه خوبی برای فرد مبتلا نخواهد داشت چون به دلیل اضطراب حاد چنین افکار هذیان مانندی به فرد دست داده می شود .
این سندرم باعث می شود گاهی مردان، ترس از کوچک شدن آلت تناسلی و زنان ترس کوچک شدن دستگاه تناسلی و پستانها را تجربه کنند.
سندرم کورو یک بیماری چند لایه ای است که به عنوان یک باور نادرست، فرد تصور می کند که اندام های جنسی او در حال کوچک شدن در بدن است. گاهی افراد دچار حملات اضطرابی متوسط تا شدید دچار چنین توهمی می شوند که با ترس از مرگ قریب الوقوع همراه است. این عارضه معمولاً مردان جوانی را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است با اضطراب، افسردگی یا حتی روان پریشی همراه باشد.
اگرچه پاتوژنز کورو نامشخص است، اما مشخص است که تحصیلات، سن، جنسیت و وضعیت تاهل به عنوان عوامل خطر در نظر گرفته می شوند. دوره بالینی آن، گاهی چند ساعت تا 2 روز است و گاهی از چند روز تا ماهها طول میکشد .
همه گیرشناسی
شیوع سندرم کورو نادر است. این عارضه میتواند در افراد با هر سن یا جنسیتی وجود داشته باشد و بر مردان جوانتر از 30 سال تأثیر میگذارد. مراحل سه گانه آن چنین است:
بیمار مبتلا متقاعد می شود که آلت تناسلی در حال کوچک شدن است و در شکم ناپدید می شود و در نتیجه مرگ اجتناب ناپذیر است.
این سندرم، که ممکن است توسط اضطراب حاد ایجاد شود، اغلب بیمار، تعریق شدید، تپش قلب، سرگیجه یا سرگیجه، احساس سوزن سوزن شدن و احساس بی حسی را در سراسر بدن تجربه می کند.
ترس غیرقابل پیشگیری افراد مبتلا به سندرم کورو این قدر شدید است که افراد را وادار می کند تا مانورهای پیشگیرانه انجام دهند،مانند گرفتن آلت تناسلی خود و یا کشیدن آن به بیرون. دقت کنید در حالی که اندام تناسلی انسان به طور طبیعی در دمای سرد یا افزایش وزن جمع می شود، افراد از این حالت دچار ترس غیر منطقی می شوند.
سندرم کورو یک ترس غیرمنطقی است. افرادی که از این ترس رنج می برند احساس از دست دادن میل جنسی و زندگی می کنند و فکر می کنند این مشکل کشنده است.
سندرم کورو مردان را بیشتر از زنان تحت تأثیر قرار می دهد. برای کاهش علائم این سندرم ، مردان ممکن است سعی کنند آلت تناسلی را با نخ یا وسیله دیگری محکم کنند.
این سندرم دارای سه نشانه اصلی است: اول، هذیان از جمع شدگی آلت تناسلی به بدن همراه با ترس از مرگ قریب الوقوع.
دوم، هراس شدید همراه با احساس فروپاشی، تپش قلب، تعریق، حالت تهوع، تنگی نفس، تاری دید، اسپاسم بدن، درد و پارستزی.
و سوم، عموماً عوارض جزئی ناشی از اقدامات درمانی خاص بیمار برای جلوگیری از ناپدید شدن ظاهری آلت تناسلی در شکم.
افراد در چه سنی از سندرم کورو رنج می برند؟
محدوده سنی افرادی که از نوجوانی تا بزرگسالی رنج می برند گسترده است. ممکن است به دلیل شروع هورمون ها و تغییرات در بدن در این دوره از زندگی، در بین افراد جوان بیشتر شایع باشد.
کورو شبیه اختلال بدشکلی بدن است. اختلال بد شکلی بدن به وسواس فکری اجباری مربوط می شود و فردی که از این مشکل رنج می برد، مشغول شدیدی با نقص های ظاهری از جمله شکل بدن، ویژگی های صورت، پوست، مو و اندام تناسلی و غیره می شود.
مبتلایان به سندرم کورو عموماً دارای اعتماد به نفس پایین و کیفیت زندگی ضعیفی می شوند.
تشخیص بالینی
سندرم کورو با حملات حاد اضطرابی فرد مشخص می شود که به دلیل اعتقاد غالب آنها به عقب نشینی و ناپدید شدن اندام های جنسی در بدن و اینکه این عقب نشینی علیرغم عدم تغییرات فیزیکی واقعی در این اندام ها کشنده است.
حملات معمولاً چندین ساعت طول میکشند، اما میتوانند تا 2 روز ادامه داشته باشند. مبتلایان مزمن سندرم کورو میتوانند این دورهها را برای چندین دهه تجربه کنند. گزارشهایی مبنی بر تجربه همزمان افسردگی و روانپریشی در بیماران کورو گزارش شده است و علائم کورو به احتمال زیاد باعث کاهش عزت نفس و عدم سلامت روانی میشود.
تشخیص سندرم کورو شامل ارزیابی روانشناختی و معاینه فیزیکی اندامهای تناسلی است. برخی از بیماران کورو گزارش می دهند که احساس ضعف و بی خوابی می کنند، همچنین اندازه آلت تناسلی خود را بیش از حد اندازه می گیرند و سعی می کنند آلت تناسلی خود را بیشتر از شکم بیرون بکشند.
راه درمان و مدیریت کورو
درمان و مدیریت سندرم کورو و علائم مرتبط با آن شامل ترکیبی از مداخلات پزشکی، روانشناختی و اجتماعی است. داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد افسردگی، آرامبخشها یا داروهای ضد روانپریشی بر اساس شرایط روانپزشکی مشترک بیماران در صورت امکان تجویز میشوند. روان درمانی بسیار مهم است و باید با آموزش محترمانه و بدون قضاوت همراه شود.
نتیجه اخلاقی این است که هر گونه استرس و اضطراب هر چه سریعتر درمان شود و اگر افراد افکار منفی و کمالگرایانه ای دارند، دقت کنند که زندگی خود و دیگران را سخت می کنند.
بنابراین از دیدن فیلم های پورنو و همراه با خشونت خوداری شود و هر چه سریعتر جهت درمان به روانشناس سلامت جهت بررسی و ارزیابی مراجعه تا درمان آغاز شود.